top of page

En helg på Österlen med garn i händerna

En långhelg i oktober 2021 hade vi vårt första stickläger i Baskemölla på Österlen. Vi bodde på Baskemölla vandrarhem där ägaren Sanne mötte oss med namnskyltar på dörrarna till rummen och fick oss att känna oss så välkomna.

Det var en magisk dimma som svepte in över kusten när vi anlände och promenaden längs stranden kändes speciell och stämningsfull. Vandrarhemmet ligger en kort promenad från stranden och de som hade lust gick ut en sväng innan maten. En walk and talk för att lära känna varandra och ta in omgivningarna.

Under en hel dag växtfärgade vi ute på gården och trots lite missöden som att det blev lite för mycket att dra igång fem kokplattor samtidigt och det krävde lite spridning mellan elkontakterna för att få det att funka, blev det en riktigt lyckad dag. Vi hade lite allt möjligt i kastrullerna, gullris, äpplekvistar, koschenill, krapp och dessutom ett gästspel- Inger Degerfält kom och höll en lektion i indigofärgning.

Tidigt på lördagsmorgonen kom en chartrad buss med en riktigt glad och go chaufför och hämtade upp oss utanför vandrarhemmet. Dagen hade ett späckat schema och det blev såväl alpackor som sticklunch i ett magiskt växthus och visning av äppelodling med tillhörande äppelkaka.

Under helgen förekom också en del workshops i olika material och de som hade lust att prova deltog, de som hellre stickade, promenerade eller satt och utbytte idéer gjorde det.


När vi nu tar upp tråden igen och har bokat detta mysiga vandrarhem är det sent i maj och troligtvis har äppelträden hunnit börja blomma. Vi har noga läst utvärderingarna från i oktober och vi kommer att behålla dagen med växtfärgningen. Vi har också bokat bussen med den trevliga chauffören som hämtar upp vid vandrarhemmet och kör oss för att äta lunch på samma ställe, Backagården. Vi kommer denna gång på allmän begäran stanna kvar efter lunchen så att alla kan njuta riktigt länge i det fantastiska växthuset, eller om vädret tillåter i trädgården bland kryddodlingar och bersåer. Det finns också möjlighet att ta en runda genom hantverksbutiken på gården eller ta en promenad längs en fantastisk strandremsa, Löderups havsbad.


Vi har minskat antalet material att slöjda i och håller oss till garn och stickning, det som många lyfte fram var just att kravlöst ägna helgen åt att bara njuta av hantverk, vackra saker och umgänget med andra likasinnade. Man behöver inte ha några särskilda förkunskaper, så länge man tycker att det är roligt att arbeta med garn och att sticka.
Eva och Marika


66 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page