top of page

Textila äventyrDet är längesedan jag broderade nu men efter besöket på Frölunda kulturhus och utställningen Mitt Göteborg blev jag sugen på att rota fram allt mitt material.


Ann är en av brodöserna i den numera ganska stora Göteborgsbaserade grupp inom Täcklebo broderiakademi som då och då har utställningar runt omkring Göteborg. Gruppen heter Textila äventyr och när det kommer till fritt broderi är alla tekniker och alla material tillåtna. Det gör att det är en spännande bredd i verken, det finns något som tilltalar alla tänker jag.


För många år sedan var Ann min lärare på en broderikurs under min slöjdlärarutbildning och sedan dess har vi setts regelbundet, broderat ihop, gått på kurser och hållit den textila diskussionen levande. I sommar hoppas jag att vi kan ses i trädgården och brodera ihop. Det blir bra som omväxling mot all stickning det varit det senaste. Och ull är ju ganska varmt på sommaren.


Stormen Gudrun har inspirerat till den här bilden och den hängde verkligen helt perfekt intill ett stort fönster. Ljusinsläppet fick guldstygnen i form av spretiga knutar att lyftas och de skira bladen i kanten av Gudrun blev en fin kontrast till materialet i ansiktet, det verkade vara av en lags hårdare plast.


Alla dessa fyrkanter perfekt placerade över dukens olika solnedgångsfärger, vilket ljus! Och det är fascinerande hur det går att med linjer i olika riktningar få till ett sådant djup i bilden.

Mot nya djärva mål med färg och garn och nål!
60 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page