top of page

En liten konstvandring i Baskemölla


Baskemölla, en liten by vid havet i sydöstra Skåne ganska precis mitt emellan Kivik och Simrishamn. Ett andningshål mitt i vardagen. Ljuset vid havet och lugnet, ett alldeles förträffligt ställe att träffas på för att sticka och koppla av ihop med likasinnade. Inga krav och inga måsten, bara inspiration och garnglädje.


Under stickresan i maj kommer vi att promenera tillsammans från vandrarhemmet in till byn, en kort promenad på lite mindre än en en kvart ungefär. Vi kommer att samlas hos keramikern Elisabeth Palm och mingla lite samt titta in i hennes keramikverkstad. Förutom traditionella bruksföremål som koppar, kannor, krukor och fat gör Elisabet spilkum, en sorts skål med en generös pip att hälla från.

Alldeles intill ligger Anna Törnquists vackra ateljé och vi är välkomna in och titta och njuta av hennes konst. Både Anna och Elisabeth kommer att vara på plats för en pratstund om konst och hantverk.

Vi fortsätter vår promenad genom byn och tar vägen längs havet tillbaka till vandrarhemmet och är tillbaka lagom i tid till middagen.92 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page