top of page

I'm back!

Uppdaterat: 19 jan.

Efter ett långt uppehåll från eget bloggande är det dags att ta tag i det här igen.

Under en period har jag skrivit för Lärarnas Riksförbund men då ämneslärarbloggarna tagits bort i och med fackförbundens sammanslagning uppstod ett vacuum- jag visste inte riktigt var jag skulle göra av mina tankar. Att fortsätta på den gamla bloggen Hjärna med händer kändes inte helt bra då jag upptäckt hur mycket reklam som poppar upp där.

Det blir istället här på min alldeles egna hemsida som jag skapar en vrå för allt jag tänker kring mitt skoljobb i slöjdsalen.


Den här hemsidan har jag startat som bas för min egen verksamhet. När jag inte arbetar i skolan hantverkar jag mycket. Jag utforskar en massa olika tekniker och i samarbete med min tidigare kollega Marika anordnar jag hantverksläger på Österlen och i Lerumstrakten. Förhoppningen är att den sidan av min tid successivt ska växa men i dagsläget ger det mig en bra balans i tillvaron. Av den anledningen finns här lite annat än texter om skola att kika på.


I morgon startar en alldeles ny och fräsch vårtermin och jag har verkligen släppt allt som har med skola och den sortens jobb att göra under ledigheten. Det är alldeles nödvändigt om en ska orka och jag vet av erfarenhet att inget blir bättre om jag planerar till tänderna innan terminsstart. Jag måste ju möta mina nya elever först för att se var de står, vad de redan kan och vad de behöver öva. Framför allt halva årskurs sju som haft trä och metallslöjd förra terminen. Dem har jag ju aldrig träffat förr.Jag kommer att utgå från vad eleverna gjorde förra terminen och skruva lite i planeringarna utifrån det jag sett funkar bättre eller sämre. År 7 ska arbeta med att brodera nålbrev under de första 6 veckorna, sedan ska de sy sig en slöjdpåse. År 8 ska arbeta med garnteknik- stickning och då ingår både räta och aviga maskor. År 9 får välja vad de vill fördjupa sig i förutsatt att de kommer igång de första veckorna. Annars får de en uppgift av mig att lösa. Kommande blogginlägg tänker jag ägna åt att beskriva lite mer ingående hur jag planerar och varför. Hoppas du vill hänga med!


Eva32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Gamla bloggar

Här hittar du mina gamla bloggar http://skapasaker.blogspot.com En personlig blogg. https://hjarnamedhander.wordpress.com En blogg med fokus skola, riktad mot pedagoger. https://slojd20.wordpress.com

Comments


bottom of page