top of page

Stickläger i Baskemölla oktober 2022


En härlig helg i Baskemölla på Österlen är till ända och det är nästan svårt att sammanfatta ett så intensivt läger. Fjorton deltagare anslöt från olika delar av landet. Från Stockholm och Göteborg, Småland och Skåne kom stickglada, garnälskande personer för att frossa i att under obruten tid ägna sig åt skapande och hantverk.


Vi som arrangerar helgen är båda utbildade slöjdlärare och behärskar ett stort antal varierande hantverk och så klart vill vi bjussa på nya kunskaper till de som åker på vårt läger. Att prova på ett hantverk man inte tidigare utövat kan ge mersmak och det är ju alltid roligt att lära något nytt. Vi försöker alltid se till att man får med sig små minnessaker från våra läger, saker man själv har tillverkat och den här gången blev det läderkurs, symaskinskurs, raglankurs och en liten genomgång av några olika användbara uppläggningar.Förutom aviserade kurser kunde vi inte låta bli att sticka emellan med lite extra smått och gott. Fredagen startade med en uppvärmning för läderkursens saxfodral och alla fick prova på att sy ett litet nålfodral i läder.


Efter fredagens middag provade vi också att arbeta med krympplast och alla skapade såväl vinglasmarkörer som stickmarkörer. Helt klart helgens snabbaste workshop! Jubel utbröt och fler än en kröp på golvet framför ugnsluckan och tittade på när plasten dansade.

På vägen hem i bilen satte vi genast igång att spåna möjliga upplägg inför kommande läger. Det kommer att bli alldeles fantastiskt, det vet vi redan. Datum är inte satt men håll utkik under våren 2023.


Vi som arrangerat är rusiga av lycka efter alla glada skratt och tillrop under helgen. Eller som några av deltagarna uttryckte det på frågan om vad de kommer att minnas från helgen:

Den otroligt härliga stämningen, alla skratt, gemensamma skapandet, nyförvärvade kunskaper om stickning och maskinsömnad, ert (Eva, Marika) engagemang och glädje, krympplast och Sannes mat!
Det härliga stämningen och energin. Njutningen av att serveras idéer och projekt, tillsammans med era pedagogiska "attityder". Väldigt god mat hela tiden, och att allt var så enkelt och smidigt. Bara att tuffla runt där och pyssla med olika roliga saker...
Den här helgen kommer jag leva på länge. Kul att prova på nytt, både med läder och symaskin.
54 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page